1 957 650 лева инвестира българската технологична компания ScaleFocus за разширяване на своята дейност и разкриване на 100 нови работни места до 2018 г.

Инвестицията ще доведе до разрастване на бизнеса на дружеството в Европа и Северна Америка и реализиране на повече поръчки на международния пазар. Очаква се да се постигне средно 35% ръст на приходите от износ за трите години от реализацията на проекта. Броят на служителите на дружеството ще се увеличи с 30%.

Новоразкритите работни места ще бъдат в областта на информационните технологии по следните длъжности: "Програмист, софтуерни приложения", "Специалист, тестване софтуер", "Ръководител екип програмисти", "Ръководител ИТ проекти", "Администратор, информационни системи".

Инвестиционният проект от близо 2 милиона лева включва закупуване на компютърно оборудване и софтуерни лицензи за новонаетите служители, както и разширяване на офиса на компанията в София.

За своя проект ScaleFocus получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Сертификатът беше връчен днес от служебния министър на икономиката Теодор Седларски в сградата на БАИ.

"Тази година ScaleFocus навършва 5 години от своето създаване и сертификатът за нас е поредното доказателство, че сме на верния път", споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор.

Сертификатът за инвестиция клас А се издава с цел стимулиране на инвестициите. Осигурява подкрепа от държавата като ускорени и улеснени административни процедури по реализацията на инвестиционния проект, заплащане на част от обучението на новонаетите лица и други. Сред основните критерии, по които БАИ определя кои проекти да получат сертификат, са обем на извършената инвестиция и брой на разкритите нови работни места.

ScaleFocus е българска високотехнологична компания с представителства в София, Пловдив, Лондон, Мюнхен, Цюрих и Вашингтон. Изпълнява ИТ проекти в телекомуникациите, застраховането, финансите и логистиката в 21 държави на 3 континента. Има над 350 специалисти, като ръстът в новите работни места само за 1 година е 30% (2016 г. спрямо 2015 г.).